Katamaranen ODDENAKKEN

DSCN0118.JPG

Katamaranen ODDENAKKEN er levert til Svanøy Havbruk AS, og ble døpt fredag 11. januar.

Svanøy Havbruk utvider nå flåten med en NAB CAT arbeidskatamaran 13,50 m x 7,50 m fra Moen Marin AS. Båten har fått lokalt navn etter området lokaliteten Oddane ligger. Gudmor er Monica Kalberg. – Monica har så og si vokst opp på anlegget, og har jobbet hos oss i mange år, først som sommerhjelp og innimellom utdanning og senere fast som røkter og driftsleder og nå fiskehelseansvarlig, sier daglig leder Ove Inge Vågen. Båten skal brukes i daglig drift ved våre lokaliteter. Vi har store forventninger til båten; til de oppdragene den skal utføre og som et sikkert arbeidsfartøy for våre ansatte.

Vi var på jakt etter en robust og manøvreringsdyktig lokalitetsbåt som kunne leveres raskt. Valget falt da på NabCat fra Moen Marin. Vi rigger oss for framtida og da trenger vi moderne og sjødyktige båter, forteller, driftsleder Trond Fjellestad. Båten er designet og bygget i henhold til Nordisk båtstandard for arbeidsbåter mindre enn 15 meter, samt Sjøfartsdirektoratets oppgraderte regelverk for denne type båter gjeldene fra 1. januar 2015. Båten er meget godt utrustet med 2 x Nogva Scania marine 380hk, Nogva gir, vridbart propellanlegg, 3 og 5 tonns capstaner, Sleipner Baugpropell på SB side, 32 t/m Palfinger kran og radiostyring, 23,4 kW aggregat 3 fas.

Som alle båtene i Moen Marins NabCat-serie har ODDENAKKEN et romslig arbeidsdekk, helisolert maskinrom, helkledde innvendige rekker for enkelt renhold og helsveisede spant for økt styrke og soliditet. Den har også alarmsystemer for vanninntrenging og brann, samt to redningsflåter. Båten har også egen høytrykksspyler for desinfisering.

AktueltGasta Design